Økonomien omkring skift af tag

Kan det betale sig at få skiftet taget? Hvordan finder du en pris på nyt tag, som du kan regne med? Er det en mulighed, der giver mening for dig?

En masse spørgsmål hamrer på, når du først begynder at tænke på et nyt tag.

Først og fremmest kan det være strengt nødvendigt, at I får jeres tag skiftet. Hvis der er bare den mindste mulighed for, at der kan komme vand igennem eller tagstenen sidder meget løst eller fundamentet er beskadiget, skal I stærk overveje at få skiftet tag.

Det kan reddes i visse tilfælde, men det er ikke altid værd at redde.

Hvordan udregner du prisen på et nyt tag?

Pris på nyt tag varierer meget efter flere forskellige faktorer.

Et byggefirma skal som minimum vide, hvilket type tag I har nu, hvilket hus, jeres grundplan, tagets hældning. Det er helt basal information, som er fuldstændig essentielt, hvis I skal gøre jer nogle forhåbninger og at få et meningsfuldt svar fra byggefirmaet.

Derefter kommer så du punkter, som er mere individuelle og kan ændres, som I har lyst til. Det er f.eks. isolering, tagtype, tagrende, ovenlys og vinduer og lignende.

Her kommer de ting, hvor I selv i langt større grad har indflydelse på, hvordan taget skal se ud og fungere.

Det kunne være, at I selv ville isolere, fordi det er så stor en fryd. Eller det kunne være, at I endelig kan få ovenlys. Måske drømmer I om en bestemt tagtype.

Det kræver en del overvejelse at finde frem til, som I selv skal tage jer af.

Hvad skal du inkludere i udregningen?

Det vigtigste, når I ringer, er derfor, at I har godt styr på det basale. I ved, hvilket tag I har. I ved lidt om jeres hus, måske har I tegner og en grundplan liggende, den vil være til kæmpestor hjælp.

Disse områder skal altså være med, når I ringer, medmindre modtageren af røret skal klaske sig i panden og ønske sig på weekend.

I gør ikke bare livet nemmere for byggefirmaet, men også for jer selv. Pris på nyt tag kommer ikke bare ved, at I ringer op. Det kræver, at I sætter jer lidt ind i det projekt, I skal have foretaget.

Og som nævnt, så varierer prisen på et nyt tag også efter, hvad I mener er nødvendigt.

Så prisen på jeres ny tag, varierer efter mange forskellige faktorer, og kan derfor være svært at give et entydigt svar på.

Nyt tag er dyrt, men et gammelt kan være endnu dyrere

Skulle du bliver overrasket over prisen på det ny tag, så er det værd at huske på, at der ikke er noget alternativ.

I nogle tilfælde vil det være muligt for jer at vente lidt med det ny tag. I vil måske bare lige kunne fikse noget. Men på den lange bane er et godt og solidt tag en langt bedre investering.

Tænk bare på de fatale konsekvenser, der kan ske med et ustabilt og ringe tag.

Leave a Reply