Derfor trender crowdlending platformen Mintos

Crowdlending er et tiltagende udbredt fænomen. Og i crowdlending-sammenhænge er det svært at komme uden om platformen Mintos. Mintos er hurtigt blevet én af de mest populære crowdlending-platforme i både Danmark og resten af Europa, og dét er der flere grunde til. Nedenfor kan du blive meget klogere på både crowdlending-fænomenet og på grundene til Mintos’ støt stigende popularitet.

Her finder du en oversigt over populære crowdlending platforme i Europa.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending betegnes af mange også som peer-to-peer lån eller blot p2p-lån. Fænomenet kendetegnes ved, at privatpersoner med gode opsparinger vælger at udlåne penge til andre privatpersoner, som foretrækker at optage lån uden om banken. På mange måder fungerer låneformen som et banklån. Den største forskel ligger dog i måden, man skaffer de penge, der skal udlånes.

Én af de største fordele ved crowdlending er, at låneformens portaler oftest er langt mindre rigide end bankernes. Crowdlending-lån har ikke nær lige så stramme betingelser, og dertil er både renter og opstartsomkostninger som regel væsentligt lavere end dem, bankerne kan tilbyde. Crowdlending tiltrækker hyppigt mennesker, som søger økonomi til opstart af den form for projekter, som banker normalvis ikke vil smide penge efter.

Hvorfor crowdlending?

Crowdlending er populært af flere årsager. For det første udspringer fænomenet delvist af tanken om deleøkonomi, som går ud på, at vi overordnet set bliver bedre til at udnytte eksisterende ressourcer. For det andet er markedet for crowdlending efterhånden så stort, at du kan være sikker på at få dit lån til betingelser, som du kan være tilfreds med. Og for det tredje muliggør en investering i crowdlending et væsentligt bedre afkast for långiverne, end de ville kunne få ved at have en opsparing stående i banken.

Hvad er Mintos?

Mintos blev grundlagt i 2015 og er i dag én af de største crowdlending-platforme i Europa. I starten af januar 2021 havde Mintos mere 360.000 investorer fordelt på over 63 lande. På dét tidspunkt havde de dertil mindst 180 ansatte, og da platformen tilsyneladende konstant bliver mere og mere populær, er Mintos kontinuerligt i gang med at udvide deres virke og ansætte flere medarbejdere.

Læs også denne anmeldelse af Mintos.

Hvordan fungerer Mintos?

I modsætning til de fleste andre crowdlending-platforme udlåner Mintos ikke selv penge til forbrugerne. Deres virke består i stedet af at samle, forbinde og skabe netværk mellem låneansøgere og långivere. Derved giver de dig mulighed for investering i crowdlending.

Hvorfor er Mintos så populær?

Mintos er først og fremmest en populær platform, fordi den er nem at navigere på. Mange investorer vælger desuden netop denne platform, fordi Mintos har en minimumgrænse for investeringsbeløbene på blot €10. Dette betyder, at långiverne kan afprøve investering i crowdlending uden som udgangspunkt at skulle have for mange penge op af lommen. Mintos dækker desuden over et bredt udvalg af lån, for på siden kan du både låne og udbyde lån til bil, bolig, forretning, landbrug og meget mere. Det er ikke overraskende, at Mintos efterhånden har vundet stor, international anerkendelse i form af blandt andet Altfi People’s Choice Award i både 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020.

Leave a Reply