Invester i nybyggede huse

Der er noget ganske hyggeligt i at køre rundt i de her gamle nabolag der foruden en klat maling ligner sig selv på prik fra de blev bygget i starten af det 20. århundrede til nu godt 100 år efter. Men tager man et dybere blik på de gamle huse, så kan man til tider se at de var ikke bygget til at håndtere den trafik som vi kan have i dag.

Facaderne vil have store revner og lader til at krakelere mere og mere i takt med at mere trafik udskyder de vindstød eller de rystelser i undergrunden der ikke oprindeligt var til stede, og som nu langsomt skader bygningerne. Disse skader gør at de gamle huse – hvor hyggelige de end må være – ikke er lige så attraktive for nye boligkøbere.

Helårs træhuse er boliger, der kan holde

Der er mange fordele ved nybyggerier. I første omgang er der tale om huse og bygninger der lever op til den igangværende mode. Alle de lærdomme man har gjort sig i takt med at samfundet er blevet mere teknologisk, har fået krav om miljøvenlighed m.m. så har man kunnet se disse udviklinger udforme sig på et hus.

Kigger man på nybyggede huse i dag vil man kunne se disse udformninger i at flere huse bygges af træ; noget der både er moderne og er en måde hvorpå man kan undgå krakeleringer. Samtidig har bølgen med klimavenlige byggerier gjort at flere huse begynder at have solceller på tagene og bedre isolering så man kan undgå at bruge for meget varme… alle sådanne ting som gør at et hus får et ry der er attraktivt for de interesseområder der udbredes mere og mere.

Det gode ved at investere i nybyggede, helårs træhuse ligger ikke kun ved at det er moderne med et godt ry, men lige så meget fordi mange får en særlig følelse ud af at være i nærheden af træ, og helårs træhuse giver også hjemmet en hel anden stemning sammenlignet med de gamle murstensboliger.

Det friske pust

Selvom det er hyggeligt at komme på tidsrejse ved at besøge små forstæder og stille sidegader, men på de samme sidegader er det ikke alle disse smukke, gamle huse der falder i øjnene, men netop de moderne, nybyggede huse skiller sig. Den forskel der er kommet i hvordan vi foretrækker vores huse og hvilke krav der stilles til dem, står tydeligt når man kan se et hus fra 1920 værende nabo til et hus bygget i 2020.

Disse nybyggerier kommer til at bredde sig. En stor portion er interesseret i at købe nyt, og fordi markedet ikke tilbyder nok nye træhuse, vil man se at der købes et gammelt hus, man river huset ned og sætter sit moderne drømmehus på grunden. Disse tendenser viser at der er en efterspørgsel efter nye helårshuse og at købere næsten blot venter på at nogle imødekommer dem.

Der er altså mange grunde til at lægge penge i noget nybygget.

Leave a Reply