Sådan klarer du dig som forældre på et budget

Som forældre er man uden tvivl interesseret i at give sine børn så gode muligheder som muligt. Det at I er kærlige og giver barnet tryghed spiller selvfølgelig en stor rolle i forhold til det, men nogle gange er det ikke rigtig til at komme udenom, at penge også har noget at skulle have sagt.

Penge gør mange ting meget lettere, hvilket derfor også kan være en udfordring for nogle af de familie, som ikke har så mange penge at bruge af. Hvis det er en situation, som I til dels kan se jer selv i, får I her nogle tips til, hvordan man kan klare sig som forældre på budget – heriblandt leg med drager og billige ferier i Danmark.

Spar hvor det er muligt

Uanset om man er forældre, studerende eller hvad ellers man kunne være, der skal klare et liv på budget, så handler det meget om at spare de steder, hvor det er muligt. Tag eventuelt et kig på dit budget og prøv at lægge mærke til, om der er nogle steder, hvor man bruger rigtig mange penge, som måske ikke rigtig giver mening.

Det kan måske være, at man har glemt at afmelde et eller andet abonnement, eller at man har en tendens til at købe det dyre toiletpapir frem for det billige. Selvom det virke som små bagateller, så kan det i det store billede gøre en forskel og gøre, at I måske får mere råd til nogle andre ting, som I finder vigtigere.

Hold billige ferier

En anden måde at sørge for at familien holder budgettet på, er ved at tage på billigere ferier. Hvis man ikke har uendelige penge at bruge af, så kan det hurtigt sprænge budgettet, hvis man vælger at tage på en ferie langt væk – og det vil faktisk være meget ærgerligt, når man sagtens kan få nogle rigtig gode ferieoplevelser rundt omkring i Danmark.

Det er her, det blandt andet kan blive lidt svært, fordi barnet måske hører om deres venners fede ferier til udlandet. Men her må I først og fremmest stå fast på, at ferierne desværre ikke kan gå til udlandet hvert år og herefter vise dem, hvor fedt det kan være at være på ferie i Danmark. Det hele er jo noget, I gør for børnenes skyld, og når de er store nok, vil de også forstå, hvorfor det ikke var muligt at komme til Spanien eller Frankrig hvert år.

Lad børnene lege med drager og bolde i stedet for dyr teknologi

Et andet sted, hvor man sørge for at holde sig til budgettet, er når det kommer til børnenes underholdning, hvor man bestemt ikke må undervurdere legetøj som drager og bolde.

I disse moderne og teknologiske tider er der en tendens til, at også de små børn skal have moderne gadgets – men det er bestemt ikke nødvendigt. For blot 20 år siden var den slags teknik ikke rigtig noget, der så udbredt hørte hjemme i legetøj, og her var det altså frem med drager eller fodbolde, hvis man skulle have tiden til at gå med noget.

Leave a Reply