Forvasken er vigtig ved hjemmevask af bil

Når du skal vaske bil hjemme, så er den essentielle del forvasken.

Og forvasken kræver både en god skumlanse og en sæbe til skumlanse.

Hvorfor er sæben vigtig?

Det er ikke ligegyldigt hvilken sæbe du benytter til din skumlanse. Den skal være dedikeret til brug i skumlanse eller en hybridsæbe, der kan bruges til både skumlanse og til almindelig håndvask af bilen.

Benytter du en almindelig shampoo, vil den ikke være udviklet til at have samme vedhæftningsevne eller rengøringskraft som et dedikeret produkt.

Hvordan finder jeg egnede sæber

Du kan enten høre producenten af den autoshampoo du ønsker at benytte eller du kan f.eks. på carcarefreaks.eu klikke af i et filter, der kun giver dig adgang til sæber, der er egnet til skumlanser.

Derved risikerer du ikke at få købt et produkt, som du i sidste ende ikke kan bruge.

Er der forskel på rensekraften i sæberne?

Ja – der er forskel i både rensekraft, vedhæftningsevne, skum mv. Det er dog ikke altid at den kraftigste er den bedste, da et kraftigt produkt, hurtigere kan nedbryde en eventuel lakbeskyttelse som at du måtte have på din bil. Noget af det kraftigste på markedet er Auto Glanz Brute – Contactless Car Wash, men én af de mest populære er ValetPRO Foamula 1.

Hvilken skumlanse skal jeg bruge?

Du kan bruge en lang række skumlanser, sålænge at du ikke benytter den skumlanse som der fulgte med din højtryksrenser. Så har du en højtryksrenser fra enten Nilfisk eller Kärcher, vil vi ikke anbefale at bruge dem, som er blevet leveret med – men køb gerne en kvalitetsskumlanse fra f.eks. Auto Glanz eller PWP.

Hvordan skal jeg blande sæben i skumlansen

Det er forskelligt fra produkt til produkt, hvad blandingsforholdet skal være.

Ting som vandtryk og antal bar har også betydning.

Følg anvisningerne som der er på det valgte produkt, og tilpas eventuelt mængden ud fra om du opnår det ønskede resultat eller ej.

Sæt dog forventningerne realistisk – du kan ikke forvente at bilen står snorlige uden at vaske den i hånden efterfølgende.

Vi anbefaler at blandingen foregår i selve flasken til skumlansen.

Hvad er vigtigt i forbindelse med forvasken

Inden at du forvasker din bil, bør du spule den af med rent vand. Herved fjerner du det værste lag skidt.

Herefter skummer du din bil ind.

Mens sæben hænger på bilen – kan det være en god idé at gå rundt om den med en detailing pensel og tage langs emblemer, rudelister og andet, hvor en vaskesvamp eller vaskehånd har svært ved at nå ind.

Slut af med at spule sæben af bilen med højtryksrenseren – og så er du klar til at gå i gang med selve håndvasken!

Leave a Reply