5 billige genveje til en sundere livsstil

Har du det man ville kalde for en sund livsstil? Langt de fleste af os vil nok umiddelbart svare et forsigtigt ja til dette spørgsmål. Ikke desto mindre viser det sig alt for ofte, at dette rent faktisk ikke er tilfældet. Måske dyrker du lidt yoga og forsøger i det hele taget at spise frugt og grønt.

Men skal der ikke mere til for at kunne kalde din livsstil sund? Få svaret i denne artikel, hvor du får 5 genveje til en sundere livsstil.

Husk altid at sove godt om natten

Det kunne ikke være simplere. Hvis du sover godt om natten, så vil du også føle dig langt sundere.

God nattesøvn er nemlig ikke bare en klokkeklar genvej til et mere stressfrit liv; det vil faktisk også være stærkt medvirkende til, at du kan bevare din sunde livvidde. Talrige undersøgelser viser nemlig, at dårlig nattesøvn vil forstyrre kroppens naturlige evne til at regulere appetitten ordentligt; og dette betyder med andre ord, at du vil være langt mere tilbøjelig til at tage på i vægt, hvis du konsekvent sover dårligt om natten.

Spis sammen med din familie eller venner

Når man sætter sig ved spisebordet sammen med enten venner eller familien, så vil du overraskende nok give din sundhed et ordentligt boost. Dette skyldes nemlig, at både dit fysiske og psykiske sundhed har rigtigt godt af det sociale nærvær sammen med dine nærmeste. Og noget så fundamentalt som at spise et måltid sammen er naturligvis den helt perfekte genvej til at opnå netop dette. Spar fx penge på mad med en Wolt rabatkode.

Afsæt tid til at grine

At grine er faktisk en uadskillelig del af en sund livsstil. Ved at grine så vil du nu have langt nemmere ved at håndtere mange vanskelige situationer, der ellers ville give dig kuk i kasketten. Uanset om det drejer sig om tid sammen med vennerne eller blot en film eller serie, så vil din sundhed på alle måder takke dig for et godt grin.

Prøv meditation

Netop fordi stress er så skadeligt for vores generelle sundhed, så er det med at finde metoder til at håndtere den. 

Prøv f.eks. at afsætte lidt tid om ugen til at koble af ved at motivere? Der findes mange forskellige typer meditation, der stort set alle er fantastisk effektive til at bekæmpe stresssymptomer. Når dette så er sagt, så skal du dog altid gå efter den meditationsfilosofi, der umiddelbart virker mest tiltalende for dig. Hvis meditation nu ikke skulle være din kop te, så kan du f.eks. også prøve Yoga – der udover at håndtere din stress også vil give dig lidt motion.

Husk proteinerne

Som et led i en sund og varieret kost, så er det altafgørende, at du husker at få din daglige mængde protein. Dette kan være svært, hvis du udelukkende har en plantebaseret kost, så du bør sørge for, at du også får kød. Du bør som tommelfingerregel derfor sørge for at din kost indeholder op til 35 procent protein. Ved at foretage denne justering i din kost, så vil du på effektiv vis faktisk kunne kontrollere dit daglige kalorieindtag – og dermed holde din personlige idealvægt.

Leave a Reply