Tre investeringsformer, som kan sætte gang i din økonomi

En investering spiller en stor rolle for din økonomi – både fordi du bruger dine penge på at lave investeringen, men også fordi investeringen kan give et afkast, som har mulighed for at give dig et økonomisk løft.

Det økonomiske overskud kan du enten bruge til at lave en ny investering eller til at finansiere noget, du længe har ønsket dig. Uanset hvad, er udgangspunktet en bestemt investeringsform og valget om denne. Der er mange muligheder – og alt fra ETF’er og investering i ejendomme kan være din næste.

Investér i fonde (ETF’er)

Ét bud på din næste investeringsform kan være EFT’er, som står for ”Exchange Traded Funds”. Investeringsproduktet er endnu ikke så udbredt blandt danske investorer, men interessen er dog voksende. Som det også fremgår af navnet, er ETF’er en investeringsfond med nogle beviser, som er optaget til handel. Beviserne handles ligesom aktier, hvilket betyder, at de kan handles til markedsprisen hele handelsdagen. Det eneste, der kræves, er, at der både er købere og sælgere tilstede i markedet.

ETF’er kan åbne for mange forskellige muligheder. Besøg Saxo og lær mere, når det passer dig.

Ejendomsinvestering

Populariteten af ejendomsinvestering er steget til vejrs og er altså ikke gået stille hen de sidste mange år. Dette kan komme af, at investeringsformen åbner muligheden for en værdistigning over årene, hvilket naturligvis er attraktivt for mange samt den primære grund til at skulle se en ejendom som en investering. Hvis du har købt de rigtige ejendomme, er der desuden god mulighed for at opnå en opsparing gennem driftsoverskud samt at afdrage på gælden over tid.

Ejendomsinvestering er naturligvis en langsigtet investering, men hvis du formår at udnytte potentialet af en sådan investering, kan du få en oplevelse af at blive økonomisk uafhængig.

Investering i startups

Et tredje bud på en investeringsform kan være investering i startups. Dette kræver, at du færdes i de rigtige miljøer blandt de rigtige mennesker, da dette kan hjælpe med at give et fingerpeg om hvilke start ups, der kan være interessante for netop din investering. Hvis du gør folk i dit netværk bevidste om dit ønske om en investering i startups, kan de kontakte dig, hvis de skulle støde på en startup, som kunne være udgangspunkt for din næste investering.

Investering i startups kræver generelt, at du er oppe på dupperne og har en finger jorden, så du ved hvad, der rør sig. 

Leave a Reply