Hvornår har man brug for en revisor?

Har din virksomhed behov for en revisor? I nogle tilfælde skal du have en revisor til at gennemgå virksomhedens årsregnskab. Hvis din virksomhed er underlagt revisionspligt, giver det sig selv. Det er typisk større selskaber med mange ansatte og høj omsætning, som har pligt til at få årsregnskabet godkendt af en revisor. For mindre virksomheder er det i højere grad et spørgsmål om, hvorvidt de selv har de rette kompetencer og den nødvendige tid til selv at løfte opgaven.

En revisor skal skabe værdi for virksomheden

Hvis du vil være sikker på, at årsregnskabet stemmer, og at både skat og moms er indberettet korrekt, kan det være en god ide at få en revisor til at gennemgå dit regnskab en gang om året. Men en revisor kan langt mere end det. Hvis medarbejderne i din virksomhed skaber større værdi ved at fokusere på deres kernekompetencer frem for at bruge tid på regnskaber og afregning, så kan I få revisoren til at overtage de daglige eller ugentlige regnskabsopgaver. Så er der styr på økonomien, og de andre medarbejdere kan bruge tiden på andre opgaver.

Du kan også få rådgivning af en revisor, allerede når du overvejer at åbne en virksomhed. Indenfor nogle brancher skal du bruge en revisorerklæring, for eksempelvis virksomhedens egenkapital, for at kunne opnå tilladelser og kontrakter. I andre tilfælde kan det være, at du har spørgsmål om virksomhedens bogføring og indberetningsforpligtelser. Det kan være nyttigt at få en revisor med på råd, så din virksomhed kommer godt fra start.

Mindre virksomheder kan godt undvære og undgå udgifterne til revision. Men spørgsmålet er, om der er tale om en besparelse på lang sigt. Fejl i årsregnskaber, moms og skatteindberetninger risikerer at blive langt dyrere for virksomheden. Så inden du fravælger en revisor, skal du overveje nøje, om du og dine medarbejdere har de nødvendige kompetencer til at løfte opgaven selv. Det kræver overblik, ikke kun over virksomhedens indtægter og udgifter, men over skiftende regler og indberetningsfrister. Udgiften til en revisor, der kan sikre, at alle regler og frister overholdes, kan vise sig at være godt givet ud.

Hvordan finder jeg den rigtige revisor?

Det kan være vanskeligt at finde en lokal revisor, som kan dække netop din virksomheds behov. For nogle virksomheder er det måske ikke afgørende, at revisoren er lokal og kan mødes personligt. Der er mange muligheder for at samarbejde online og over telefonen. For andre er det altafgørende, at revisoren har kontor i lokalområdet og at samarbejdet foregår personligt.

Uanset hvilke behov din virksomhed har, kan det godt betale sig at indhente tilbud på opgaven fra flere forskellige revisionsfirmaer. Der kan være mange penge at spare ved at få flere tilbud. Ofte er der store forskelle på priserne, og det kan betale sig at sammenligne både service og pris. Så når du har gjort op med dig selv, at du har brug for en revisor, så sørg for at ringe rundt, eller benyt dig af de sammenligningstilbud, der findes online.

Leave a Reply