Guide: Sådan lægger du et budget som studerende

Kunne du også godt tænke dig at have lidt flere penge mellem fingrene hver måned, selvom du er studerende? Så kan du i artiklen her få lidt hjælp til, hvordan du kan lægge et godt budget som studerende, og på den måde få flere penge til alt det sjove. Det er slet ikke så svært.

Husk studierabat

Noget af det bedste ved at være studerende er selvfølgelig, at rigtig mange steder derude faktisk tilbyder studierabat. Det er især vigtigt at holde øje med, når du skal have lidt rabat til nogle af de vigtigere ting – f.eks. tandlæge studierabat, hvor du faktisk kan spare utrolig meget. Med sådan en tandlæge studierabat får du taget en del af prisen fra din tandlægeregning, så du ikke skal bekymre dig om prisen på den vigtige tandpleje. Det kan også være værd at kigge på studierabat, når du skal til frisøren, når du køber mad, tager på cafe, eller når du skal have nyt tøj. Det kan i sidste ende faktisk betale sig for dig, hvis du blot vælger de cafeer, restauranter, butikker og services som giver dig studierabat – især når det gælder tandlæge studierabat.

Find dit ømme punkt

Vi har alle et ømt punkt, når det gælder vores forbrugsvaner. Dog kan det faktisk være rigtig smart at kigge ens forbrugsvaner igennem, så man finder de områder, hvor man bruger flere penge, end hvad godt er. Det er nemlig her, du skal ind og ramme, hvis du vil have styr på dit budget. Her kan det igen for eksempel være din tandlægeregning, som er for stor. Så kan det igen være rigtig smart at undersøge, hvilke tandlæger som tilbyder tandlæge studierabat, så denne post i dit budget kan falde lidt. Man skal virkelig ikke undervurdere de uforudsete poster som din tandlæge nemlig, og her vil det være så fint at kunne få lidt tandlæge studerabat.

Skab et overblik

Når det kommer til et budget, er det faktisk en rigtig god ide at skabe sig et godt overblik over ens økonomi, inden man begynder at planlægge ens budget. Ved du for eksempel, hvor meget du bruger på mad om måneden? Hvis ikke, så start med blot at skrive det ned, hver gang du bruger penge i de forskellige kategorier (for eksempel mad, tøj, el, vand, husleje osv.), så du på den måde kan skabe dig et overblik over, hvad du egentlig skal lægge dit budget ud fra.

Leave a Reply