Forbrugslåns kompleksitet

Et forbrugslån er, hvad ordet indebærer. Et lån skabt til at dække dine forbrugsomkostninger. Det kunne være for en bil, husstands forbedringer, eller endda at afbetale kreditkort regninger på én gang, så du kan sprede afdrag over en længere tid til en lavere rente.

Du kan normalt få op til kr. 100.000 men nogle långivere tilbyder op til kr. 400.000. Du kan ofte få godkendelse i princippet over telefonen med penge til rådighed på blot et par dage.

Forbrugslånevilkår

Nogle långivere vil give dig et lån til så kort en periode som seks måneder, selv om et år er mere almindeligt. Den maksimale længde er normalt syv år, selv om nogle virksomheder vil låne over ti.

Forbrugslån give mest mening for folk, der ønsker at tilbagebetale noget over et par år. Hvis du kun har brug for penge over seks måneder, vil hjælp af dit kreditkort formentlig give mere mening på grund af den korte periode.

Udbydere af forbrugslån

Banker, sparekasser og i stigende grad også supermarkedskæder tilbyder personlige forbrugslån til konkurrencedygtige priser. Undgå lån fra små virksomheder, som du aldrig har hørt om, da det er et let reguleret område, og nogle af disse lån kan bære høje renter kombineret med tung indfrielse samt sanktioner der bør overvejes før du beslutter at flytte dine lån til en billigere rente eller indgå en aftale. Hæderkronede virksomheder opkræver generelt bøder på højst to måneders interesse, hvis betaler du lånet tidligt. Kig dig omkring, din långiver kan tilbyde dig en favorabel kurs, men dette er ikke ensbetydende med at du ikke kan finde bedre tilbud andre steder.

Priser er generelt fastsat for lånets løbetid, hvilket betyder, at du ved nøjagtigt, hvor meget du vil tilbagebetale hver måned. Ulempen er, at du kan betale mere end låntagere, der tager ud et tilsvarende lån i seks måneder, på den anden side kunne du også betale mindre.

Hvad det skulle ske at være, behøver du ikke at bekymre dig om at dine tilbagebetalinger ender med at være skyhøje. Mange långivere vil insistere på, at du tager en direkte debitering for tilbagebetalinger.

Generelt falder renten, hvis du tager et større lån. Det afgørende sats at kigge efter er ÅOP,  årlige omkostninger i procent , som omfatter virkningen af ​​eventuelle arrangement gebyrer du skal betale, selv om nogle långivere faktisk opkræver disse i dag. De fleste långivere vil være sikre på, at du er en god låntagere og ikke har en historie af dårlige lån og ubetalte lån bag dig.

En dårlig kredit rekord vil ikke nødvendigvis forhindre dig i at få et lån, men du vil sandsynligvis nødt til at betale en højere rente. Du kan finde det sværere at få et lån, hvis du er selvstændig eller er på en kortfristet kontrakt. I modsætning til et realkreditlån, er denne type lån ikke sikret på aktiver. Hvis du undlader at tilbagebetale lånet, kan långiver ikke opkræve dit hjem eller din bil. Det er derfor, den rente er højere end for et realkreditlån. På trods af dette kan et forbrugslån være en forsvarlig løsning.

Leave a Reply