Spar penge ved selv at bygge dine møbler

Er du en rigtig gør-det-selvmand eller vil du hellere bare købe dyre møbler uden personlig historie. Du kan nok fornemme, hvem der er favoriseret her i artiklen. Det er selvfølgelig dig, der gider gå igennem besværet med at lave dit eget plankebord.

Det er ikke bare en sjov udfordring, der giver blod på tanden. Det er i den grad også en god måde at spare penge på og måske vise de små, at det ikke er farligt at bruge sine egne hænder.

Det kan blive en dårlig søndag med skænderi og dårligt humør, eller det kan blive en skøn dag, hvor I får lavet et rigtig lækkert bord.

Enhver møbelsnedkers mareridt

Vi har nogle gode, sunde og dejlige håndværkere, der laver de kvalitetsborde, vi køber. Og de vil uden tvivl ryste i bukserne over, at du skal til at i gang med at lave dit eget.

Og dog, mon ikke deres mangeårige ekspertise er en kende for svær at hamle op med. Du kan derimod helt sikkert hamle op med og sikkert gøre det bedre end, de masseproducerede og ikke altid så spændende industriborde.

De der borde, vi køber i IKEA for eksempel. Dem kan du forhåbentlig hamle op med, ellers er det i hvert fald en ommer.

Så måske kan du ikke hamle op med en møbelsnedker, der kender hvert enkelte bordben og bordplade som sin egen baglomme. Men du kan gøre et forsøg og med en god mængde tid, kan du klappe fire bordben og en bordplade sammen, der faktisk er et rigtig godt eksemplar og lige til at benytte.

Det bliver med garanti billigere end møbelsnedkerens – næsten med garanti – bedre end IKEAs, og helt sikkert helt dit eget bord og en god besparelse.

Bliv klogere ved at lave reparationer

Forarbejdet er meget vigtigt – det er efterarbejdet og finpudsninger i den grad også – når du skal slå et bord sammen. Og her tænkes der ikke bare på, at du skal have købt noget flot træ, der kan blive til bordben og bordplade, som der har fået plejning og kærlighed.

Det handler også om det fysiske forarbejde. Altså det arbejde, der går forud for projektet, og som gør dig i stand til at lave et flot bord.

Det kunne være ved ikke at bare at smide ud, men fiske det bordben, der er i stykker på et andet bord. Det kan være ved at fikse det bordben på sofaen, der ikke lige gider at holde samme som det plejede. Det hjælper alt sammen til en god fysisk erfaring, der giver et bedre endeligt produkt.

En hyggelig søndag formiddag

Når det hele er på plads, hvad er så bedre end at hygge sig i haven med et projekt en søndag formiddag? Det skulle da lige være at vide, at man er i gang med at spare penge.

For det bliver helt sikkert til en god besparelse, som du kan bruge andetsteds. En besparelse, du kan bruge på familien, et andet projekt, en lækker middag eller noget helt andet.

Det må være op til dig, det er trodsalt dig, der lavet fire bordben og en plade om til et bord og skabt en besparelse.

Leave a Reply