Har quicklånet en fremtid?

Quicklån har længe været en populær løsning blandt de danskere, der akut har brug for lidt ekstra på kontoen. Vil du gerne kunne nyde livet, forkæle dig selv, og forkæle dem, du holder af, kræver det ofte, at du har penge mellem hænderne. Og derfor specialiserer en lang række danske virksomheder sig i at udlåne mindre beløb til dem, der har brug for det.

Hvad er quicklån?

Der findes mange former for lån. Disse tæller blandt andet banklån, SU-lån, boliglån, realkreditlån, billån, forbrugslån og naturligvis quicklån. Quicklån går også under betegnelserne SMS-lån, turbolån og minilån. Og quicklånet adskiller sig på flere punkter fra de fleste andre låneformer. For det første kan du, når du tager et quicklån, være sikker på hurtigt at få pengene udbetalt. For det andet kan du tage et quicklån via din smartphone. For det tredje er det muligt at tage et quicklån uden at dokumentere din økonomiske sikkerhed, og for det fjerde har et quicklån en væsentligt mindre størrelse end for eksempel banklån og bolig lån. Sidst men ikke mindst karakteriseres quicklån ved en relativt kort løbetid.

Vivus, Kronelån, L’easy og Cashper er blot en håndfuld af de mange instanser, som i dag udbyder quicklån til de danske forbrugere. Fælles for dem alle er, at der er en række trin, du skal igennem, når du ansøger om lånet.

Hvordan ansøger jeg om et quicklån?

Når du har besluttet dig for en låneudbyder, er første trin, at du vælger dét quicklån, som bedst passer til dig. Derfor vil du blive bedt om at udfylde en låneansøgning, og ofte vil du få svar på din ansøgning nærmest øjeblikkeligt. Når du har bekræftet aftalen, får du udbetalt dit lån. Ofte går der kun et par dage, før pengene står på din konto.

Hvilke fordele er der?

Som det fremgår ovenfor, har et quicklån særligt to store fordele. Først og fremmest er det nemt at ansøge om et lån. Dertil får du hurtigt pengene udbetalt, når du har godkendt aftalen. Hvis din økonomi er særligt presset over en kortere periode, kan et quicklån derfor være en fin løsning.

Hvilke ulemper er der?

Som alle andre låntyper har quicklån naturligvis også ulemper. Du forpligter dig til et mindre lånebeløb, og derfor kan du hurtigt komme ind i den vane at påtage dig lån lidt oftere, end du egentlig har behov for. Dertil har quicklån relativt høje renter, og de omfatter desuden både opstartsgebyrer og administrationsgebyrer.

Tænk før du låner

Du bør altid tænke dig om, før du låner. På mange måder kan quicklån betegnes som en lappeløsning, for selvom du med et quicklån akut får lidt luft i økonomien, er lånet også en ret omkostningsrig størrelse. Lånets fremtid vil selvsagt afhænge af forbrugerne. Men da vi lever i en tid, hvor folk mere end før synes opmærksomme på at holde en sund og fornuftig økonomi, kan man godt forestille sig, at quicklånets storhedstid er ved at være forbi.

Leave a Reply