Finansiering af tilbygning på huset

Når børnene står og banker på døren, I ikke længere har plads til venner eller familie og jeres stue bare bliver ved med at skrumpe ind, så er det i den grad tid til en tilbygning.

Vi kender det alle sammen, og sjældent kommer det som et stort chok, at der er behov for flere kvadratmeter. Chokket kommer nok mere, når prisen på tilbygningen begynder at blive tydelig.

For det er ikke dyrt at få lavet en tilbygning. Det kan dog være en god investering, og så behøver I heller ikke tage den dyreste løsning, I kan tænke økonomisk om jeres tilbygning.

Spørg banken om et boliglån

Når I ved, hvad I vil have og om det er muligt fra kommunens side, er det tid til at få en pris på tilbygningen. Pris på tilbygning kan igen være meget kompliceret.

Det varierer efter mange forskellige faktorer. Hvilken stand er jeres hus i, er der gode muligheder for en tilbygning, hvor besværlig bliver processen, hvilke materialer skal I bruge og kan I gøre noget selv.

Ofte – som i langt de fleste tilfælde – vil det være væsentligt billigere at få et byggefirma til at klare det hele for jer. Hvis I først begynder at tage store dele ud og distribuere dem mellem forskellige firmaer eller taget aktionen i egen hånd, kan det bliv noget kompliceret og ikke altid en besparelse.

Så det bedste råd til finansieringen vil klart være, at I spankulerer ned til banken og forhører jer, om det er muligt at få udbygget jeres boliglån. Man kan sige få en tilbygning på lånet.

Huset vil stige i værdi sammen med tilbygningen, så prisen på tilbygningen vil altså kunne reguleres efter hinanden.

Tænk økonomisk

Ud over det helt åbenlyse, som er lånet i banken, så kan I også skaffe penge til tilbygningen ved at tænke økonomisk.

Det vil sige, at I selv ringer og får en byggetilladelse, at I selv tager nogle af de nemme byggeopgaver, at I selv ….

Forhåbentlig forstår I pointen. Gør det selv vil være en god måde at spare penge på. Det er dog strengt nødvendigt, at I tænker jer gevaldigt om.

Det bliver ikke billigere, hvis I selv skal til at lave noget om eller hvis I kommer til at gøre noget rigtig dumt.

Så den økonomiske tænkning er ikke bare at tage så mange dele af projektet selv, det er at udvælge dem økonomisk. Det her giver mening, at vi selv gøre osv.

Husværdien stiger med tilbygningen

Så er det værd at huske på, at jeres bolig ikke ligefrem bliver mindre værd af en tilbygning, den bliver sjovt nok mere værd.

En tilbygning gør det ikke kun mere interessant for jer at bo i – og jeres børn og gæster – men også for en mulig køber. Flere kvadratmeter giver en højere boligpris, specielt hvis de er klogt udnyttet.

Det giver måske ikke flere penge til finansieringen, når I skal samle penge sammen lige nu. Men det giver klart et incitament til at få tilbygningen ud i livet med det samme.

Leave a Reply