Sådan bruger du dine 14 dages fortrydelsesret på lån

Der er mange der tror at hvis de først har lånt penge, så fanger bordet. Virkeligheden er dog en anden. Man kan nemlig fortryde optagelse af lån helt op til 14 dage efter lånet er hjemtaget. Hvordan du helt konkret anvender din fortrydelsesret jævnfør kreditaftaleloven, kan du læse meget mere om nedenfor. Du kan ligeledes læse om hvordan fortrydelsesretten kan bruges til at finde bedre lånealternativer og hvordan du nemt og fleksibelt optager et hurtig lån.

14 dages fortrydelsesret jævnfør kreditaftaleloven

I Danmark er man som forbruger beskyttet af kreditaftaleloven, når man optager lån. Loven skriver, at man har op til 14 dages fortrydelsesret på lån og kreditter. Dette betyder at selvom lånet er optaget og hjemtaget, kan det annulleres igen i op til 14 dage. Dette gælder alle lån og kreditter der optages, uanset om det er via fysisk bank eller online udbyder. På samme måde kan du fortryde og annullere de gebyrer der er tilskrevet i forbindelse med oprettelse af lånet.

Sådan gør du helt konkret

Hvis du er havnet i den situation, at du vil annullere et lån, skal det ske inden fristens udløb på de 14 dage. Det er vigtigt at du gennemlæse og følger de anvisninger som låneudbyder har angivet i aftalen ved lånets oprettelse. Det vil typisk indebære at du skal give låneudbyder besked om fortrydelse samt at du ønsker at annullere lånet/kreditten. Det kan være en god idé at give besked skriftligt, således at du sikrer dig selv dokumentation for at overholde tidsfristen.

Fortrydelsesretten på 14 dage gælder fra den dag du modtager oplysninger om fortrydelsesret på dit lån og 14 dage frem. Den gæld du har optaget i forbindelse med låntagningen skal tilbagebetales senest 30 dage efter du har meddelt låneudbyder at du ønsker at gøre brug af fortrydelsesretten og annullere lånet.

Brug fortrydelsesretten til at benytte dig af bedre tilbud

Når man fortryder et lån, er det typisk fordi man alligevel ikke har brug for lånet. Det kan dog også være fordi man har fundet et bedre tilbud. Du skal derfor ikke ærgre dig, hvis du få dage efter hjemtagelse af lånet finder et bedre tilbud. Så er det blot at benytte dig af din fortrydelsesret.

Hurtig lån kan optages online

Den nemmeste, hurtigste og mest fleksible måde at optage et hurtig lån, er ved at optage lån online. Optagelse af lån online betyder nemlig kortere proces fordi ansøgningsprocessen er hurtigere og fordi der ikke kræves omfattende kreditvurdering inden optagelse af lån. Du vil kunne ansøge, modtage svar samt få pengene udbetalt på samme dag eller inden for 24-48 timer.

Vælg billigste lån og undgå fortrydelse
Når du optager lån, skal du altid gå efter det billigste alternativ. Det kan være en god idé at anvende prissammenligningssider til dette formål. Opnår du et lån der er det billigste alternativ på optagelsestidspunktet, minimeres risikoen for eventuel fortrydelse. Det er derfor værd at undersøge markedet en smule, også selv om der er tale om et hurtig lån, der skal optages her og nu.

Leave a Reply